Na parni kopeli stopimo na rezine narezano maslo in mu dodamo koščke čokolade. Ko dobimo homogeno zmes jo odstavimo in ohladimo. V skledi penasto vmešamo jajca in sladkor. Moko in kakav premešamo in počasi dodamo v zmes jajc in sladkorja. Na koncu dodamo še čokoladno zmes in čokoladne solzice. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo maso. Pečemo 30 minut. Torto ohladimo in vzamemo iz pekača ter pred serviranjem dekoriramo s stepeno sladko smetano in posujemo s sezonskim sadjem. 
- 200 g temne čokolade za kuhanje
 - 180 g masla
 - 40 g nesladkanega kakava
 - 80 g gladke moke
 - 220 g rjavega sladkorja
 - 100 g čokoladnih solzic
 - 3 jajca
 - 250 ml sladke smetane za stepanje
 - borovnice, maline, jagode, robide, sveža meta
 
                                            